• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Átadták a munkaerő-mobilitást segítő új dolgozói szállót Halason

Átadták a munkaerő-mobilitást segítő új dolgozói szállót Halason

Képgaléria
A Misztrál Dolgozói Szálló 155 fő elhelyezésére alkalmas barnamezős beruházásként valósult meg az Esze Tamás lakótelepen, a volt szovjet katonai bázis területén, egy hosszú ideje használaton kívül álló épület felújításával. A kiskunhalasi székhelyű Modinvest cégcsoporthoz tartozó MI-BAU TRADE Kft. még 2020 májusában nyújtott be pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a munkaerő-mobilitást elősegítő munkásszállások építésére kiírt pályázaton. A támogató szerződés megkötése után 2021 februárjában kezdődött el a munkásszálló kialakítása, egy már meglévő évtizedek óta használaton kívüli szerkezetkész épület újítottak fel és alakítottak át teljesen – mondta el az átadón Német Miklós, a MI-BAU TRADE Kft. a beruházó cég ügyvezetője.

Hozzátette: szintenként 800 négyzetméter, három szinten összesen 2400 négyzetméter hasznos alapterületű az új munkásszálló. 

Az épület 155 fő befogadására alkalmas, 29 apartmannal, 61 szoba, minikonyhával, saját fürdővel, továbbá mozgáskorlátozott személyek fogadására alkalmas apartmannal, orvosi szobával, beteg szobával került kialakításra. Az épületben emellett olyan közhasználatú helységeket alakítottak ki, amely lehetőséget biztosít az itt tartózkodó munkavállalók részére a munkaidő utáni kényelmes pihenésre, főzésre, étkezésre, valamint a személyes holmik mosására és szárítására is. 

A gépjárművek biztonságát az épület körüli zárt parkoló, személy és vagyonbiztonságot kamera és zártláncú kártyás beléptető rendszer biztosítja. Az épület körüli parkosítás a szabadtéri tartózkodás és kikapcsolódást szolgálják. Az épületben elhelyeztek egy 50 KW teljesítményű napelemes rendszert is, amely rásegít a hőszivattyús fűtés-hűtési energia ellátására ezzel az épület A+-os energetikai minősítést kapott. A beruházással hat fő számára hoztak létre munkahelyet, a szálló üzembe helyezésével az elsődleges cél az volt, hogy segítsék a térség munkaerő mobilitását – mutatott rá az ügyvezető.

Zöld-Nagy Viktória az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy Bács-Kiskun megyét tekintve a foglalkoztatási adatok hasonlóan az országoshoz, visszatértek a Covid-válság előtti szintre. Kiemelte: az elmúlt évtizedben a lakossági teljesítmény az országos átlagot meghaladó mértékben nőtt, alacsony a munkanélküliség, magas a foglalkoztatottsági ráta. 


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR